Vegetarische schnitzel met krieltjes uit de oven

20 min. bereiden

Heerlijke vegetarische schnitzel met krieltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 3 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak krieltjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 600 gram sperziebonen
  • 4 Vegetarische Schnitzels
  • 8 eetlepes dijonnaise

Bereiding

Voorverwarm de oven op 220 °C.

Uien en teentjes knoflook pellen en snipperen.

Krieltjes in ovenschaal mengen met helft uitjes, helft knoflook, 2 el olie en zout en peper naar smaak. In oven in ca. 15-20 min. bakken. Zo nu en dan omscheppen.

Sperziebonen in diepe pan met ruim kokend water en zout naar smaak 10 min. koken. Afgieten in vergiet. Pan drogen, terug op vuur zetten en hierin 2 el olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 min. bakken. Boontjes toevoegen en 3 min. samen bakken. Met zout en peper naar smaak bestrooien.

Ondertussen 2 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin in ca. 8 min. schnitzels aan beide kanten bruin en gaar bakken. Schnitzels op 4 borden leggen, 2 el Dijonnaise ernaast scheppen. Krieltjes en sperziebonen over borden verdelen.

Smakelijk!