20 min. bereiden

Heerlijke vegetarische schnitzel met krieltjes uit de oven
Ingrediënten
- 3 kleine uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 zak krieltjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 600 gram sperziebonen
- 4 Vegetarische Schnitzels
- 8 eetlepes dijonnaise
Bereiding
Voorverwarm de oven op 220 °C.
Uien en teentjes knoflook pellen en snipperen.
Krieltjes in ovenschaal mengen met helft uitjes, helft knoflook, 2 el olie en zout en peper naar smaak. In oven in ca. 15-20 min. bakken. Zo nu en dan omscheppen.
Sperziebonen in diepe pan met ruim kokend water en zout naar smaak 10 min. koken. Afgieten in vergiet. Pan drogen, terug op vuur zetten en hierin 2 el olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 min. bakken. Boontjes toevoegen en 3 min. samen bakken. Met zout en peper naar smaak bestrooien.
Ondertussen 2 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin in ca. 8 min. schnitzels aan beide kanten bruin en gaar bakken. Schnitzels op 4 borden leggen, 2 el Dijonnaise ernaast scheppen. Krieltjes en sperziebonen over borden verdelen.
Smakelijk!